Mobilt bredbånd dækning og priser

De sidste 5 år er der sket en revolution inden for mobilt bredbånd i Danmark, men også inden for smartphones og den måde vi anvender mobildata.

Det betyder at priserne er kommet helt i bund og mobilabonnementerne i dag primært baseret på antallet af inkluderede GB data, hvor det før var taletid, der var vigtigst.

Rigtigt mange anvender deres mobilabonnement til at lave et hotspot og deler på den måde deres mobildata med andre i familien, men et særskilt abonnement og en mobilrouter har mange fordele som de fleste ikke kender.

Fordelen ved mobilt bredbånd – Bedre dækning

Vælger du et abonnement kun til mobildata, får du billigere og mulighed for flere antal GB i dit abonnement, men du får også andre muligheder, der er yderst praktiske i hverdagen.

Langt de fleste abonnements sælges med mulighed for at tilvælge en mobilrouter til lavpris og det giver mulighed for:

– Langt bedre modtagelse og afsendelse, da mobilrouteren har bedre antenner
– Deling med flere på samme tid.
– Hurtigere 4G hastigheder, da de fleste mobiler ikke understøtter op til 80 mbit
– Mulighed for at tale uforstyret i mobilen, mens data anvendes til f.eks. streaming
– Langt mindre batteribrug på mobilen, da mobilrouteren har indbygget batteri

Alt efter hvilken mobilrouter der vælges, er der også udvidelsesmuligheder, så der f.eks. kan monteres en ekstra kraftig antenne, så der kan opnås bedre dækning i områder med svagt mobilsignal.

Dækningen er en særlig god grund til at vælge en mobilrouter, da mobilerne i dag er dårligere end før i tiden til at afsende og modtage pba. de indbyggede antenner.

Dog kan det kun anbefales, at du stadigvæk undersøger dækningen grundigt, før du bestiller mobilt bredbånd, så du sikrer bedst mulige dækning i de områder du påtænker brugen.

Dækningen på mobilt bredbånd er den samme som på mobilen og tjekkes på helt samme måde, som du skan læse om her.

Følg 5G udviklingen på 5G portalen her

Priserne på mobilt bredbånd

Der er forholdsvis stor forskel på priserne pr. inkluderet GB og de varierer primært alt efter hvor mange GB pr. måned du får inkluderet i dit abonnement.

Herudover er der også forskel på det udstyr du tilbydes i forbindelse med abonnementet.

I langt de fleste tilfælde er der ikke binding på et mobilt bredbånd abonnement, men læg mærke til, at der tilføjes binding under din bestilling, hvis du vælger en router med i prisen (dog vil der få steder være mulighed for kontant betaling og ingen binding)

En mobilrouter kan nemt købes i f.eks. Elgiganten så du slipper for 6 måneders binding, men prisen er i langt de fleste tilfælde lavere, hvis du vælger en samlet løsning.

Du kan se en samlet opdateret prisoversigt ved at besøge mobil-bredbaand-guide.dk