Dårlig mobildækning

Er du en af de uheldige, der bor i et område med enormt dårlig mobildækning, er der ikke meget at gøre end at skifte til WiFi -telefoni og WiFi data.

Det kræver naturligvis, at der er mulighed for internet på adressen.

Først bør du naturligvis sikrer dig, at alle muligheder mht. skift at mobilselskab er udtømte.

Her bør du tjekke mastedatabasen.dk og tjekke hvilke master der er tættest på din bolig – husk at bakker, dale, skovområder kan genere mobilsignalet, så den tætteste mobilmast kan godt være udfordret i dit lokalområde mht. dækning kontra en lidt længere væk, der ikke skal ende igennem skove, og bakker.

Det kan være ret svært at undersøge og derfor er det en god ide, at gå praktisk til værks og spørge de besøgende i hjemmet, hvilket mobilabonnement de har og hvordan deres dækning ser ud på mobilen (Der er streger i højre hjørne).

Er i nye i området, så spørg lidt naboer, de har sikkert helt styr på hvilket netværk, der er det bedste.

Er der ingen mulighed for at skifte til bedre dækning?

Er der bare ikke en maste tættere på, med bedre dækning, ja så er der kun tilbage at se på selve udstyret du har.

Selve mobiltelefonen har meget stor indflydelse på modtagelse og afsendelse af signal.

Det kan derfor være en god ide, at se nærmere på om en ny mobil, med kraftigere signal kan hjælpe på udfordringen.

Et headset kan også hjælp én smule, hvis du sørger for mobilen ligger perfekt kontra dækning. Et headset hjælper på den at dit ansigt ikke skærmer for dækningen ved selve mobiltelefonen.

Køb en billøsning med ekstra antenne

Til biler kan du købe en løsning, hvor der er en ekstern antenne oven på bilen.

Du kan med fordel købe et kit beregnet til en bil og montere antennen højt på din bolig og benytte headset, når der ringes op.

Mobilen kommer til at være i billøsningen hele tiden og det er yderst upraktisk, men det er en måde du kan fange signal på og dermed bedre end ingen signal.

Skift til WiFi- telefoni

Er der ikke rigtig noget der virker, kan du skifte over til WiFi telefoni hos dit teleselskab.

Konceptet bygger på en funktionel internetforbindelse som telefonopkald kan laves igennem.

I praksis betyder det, at du kun kan ringe når du er inden for din routers signal i boligen.

Men du kan i det mindste ringe og du kan lave en ret kraftig dækningen af boligen med forskellige antenneløsninger, så dit WiFi dækker hele grunden.

Bedre dækning er på vej

Ved seneste frekvens licitation fra telestyrelsen, var der krav om dækning i særligt udvalgte områder af Danmark, med meget dårlig eller ingen dækning.

De licenser blev købt af TDC og de har dermed forpligtet sig til at sørge for der kommer dækning i de over 240 områder af DK med dårlig dækning.

Se alle områder her: Områder med dækningskrav

Det er dog ikke noget der bliver effektueret lige her i 2022, der vil gå lang tid, da de ifø. kontrakten har netop lang tid ti at få det på plads og der naturligvis fokuseres på opsætning af 5G master i de tætbefolkede områder først.

Brug det bedste mobilnetværk i Danmark

Gang på gang er TDC blevet testet til at være det bedste mobilnet i Danmark, på mange forskellige punkter.

I 2021 blev det også testet til at være bedst dækkende og det netværk med bedste datanetværk inkluderet.

Det er dog ingen nyhed i branchen, TDC har altid været dem der investerer mest, når der ses objektivt over de seneste 15 år.

Telia har dog været ret godt med, da de satsede på 4G og investerede voldsomt i opsætning af nye master og hele Danmark, der var de langt foran TDC, men de er blevet indhentet.

Er du derfor i tvivl om hvilket selskab du skal vælge for at få bedst muligt mobildækning, ja så er et mobilfirma, der benytter TDC netværket et ret godt valg, som teoretisk vil give dig bedste dækning i hele Danmark.

Du kan få TDC dækning hos:

Yousee
Telmore
Eesy