3 mobil Nettet

I Danmark er der 3 forskellige mobilnet og 3 mobil ejer det ene netværk.

De har været med i mange år nu og udvider hvert år deres netværk, så det dækker bredere og bedre i Danmark.

De begyndte at blive kendt i Danmark,d ad e påbegyndte udrulningen af 3G i de større byer. Her var der meget fokus på video telefoni, men markedet var ikke helt klar til at skifte over til de store3 netværk dækning mobiler med kamera.

Mobilerne var kluntede og tunge, ja og alle skulle have en med kamera for det var muligt at udnytte 3G til video Call.

Det er naturligvis noget helt andet i dag, hvor vi meget ofte ringer med video og ser hinanden under en samtale.

Det er både mobilernes udvikling, der har gjort det et hit her i 2020, men bestemt også, at der er kommet 4G med langt højere hastigheder.

3 mobil var dengang mange forud for udviklingen på området og er stadigvæk med helt fremme mht. 4G og snart 5G.

Hvor godt dækker 3 net?

Det er det 3 bedste i Danmark som selvstændigt netværk, men for at gøre oplevelsen 100% god på de knap så godt dækkede områder, har 3 lavet et samarbejde med TDC, så mobilen helt automatisk (og uden det koster noget ekstra) skifter over til TDC netværket, hvis det har bedre dækning.

Det betyder du både får de mange fordele hos 3 f.eks. billig udlandstelefoni- og du får den bedst mulige dækning i Danmark.

5G hos 3mobil

3 har altid været med langt fremme på den teknologiske bane kontra mobilselskabets danske størrelse. De har også investeret kraftigt i licenser til at sende 5G i Danmark og er i fuld sving med at monterer 5G master over hele Danmark.

I første omgang bliver det naturligvis de mest tætbefolkede områder der får fuld dækning og efterfølgende resten af Danmark.

3 forventer at åbne op for deres nye 5G netværk i slutningen af 2021, hvor de vil lancerer deres nye trådløse fiberløsning.

PRO TIP:

Vil du have 3 netværk dækning til lavpris? Så kan du med fordel skifte til enten Flexii eller Oister, der benytter 3 netværket i hele DK.

Hvem bruger 3 netværket i Danmark?

Følgende mobilselskaber benytter 3 nettet til dækning:

Oister
Plenti
Zenji

Flexii